MS-diëtiste

Persoonlijk advies over voeding
Wil je dat een diëtist samen met jou eens kijkt naar je voedingspatroon en wat er anders (beter) kan? Dan is ’t goed om te weten dat het Netwerk Orthomoleculaire Diëtisten (NOD) een eigen richtlijn ontwikkeld heeft voor voeding bij MS. Dit netwerk heeft als uitgangspunt een zo natuurlijk en onbewerkt mogelijke voeding, aangevuld met leefstijladviezen en eventueel supplementen. Diëtiste Marian Noordam heeft destijds meegewerkt aan de totstandkoming van deze richtlijn en is ook bij ’t NOD aangesloten.

Als de diëtist een contract heeft met jouw zorgverzekeraar, gaat de nota rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De eerste 3 uren dieetadvies worden vergoed vanuit de basisverzekering, ze gaan wel af van je eigen risico. Daar is een verwijzing van je arts -enkele zorgverzekeraars uitgezonderd- niet eens voor nodig.

Hier vind je meer informatie over hoe ’t zit met de vergoeding.

Vragen aan Marian
Met MS heb je je goede en je slechte dagen. Kan het te maken hebben met wat je gegeten hebt? Dat kan, maar dat hoeft niet. Kan voeding MS voorkomen of genezen? We weten ’t niet zeker. Vaststaat is dat MS multifactorieel is, en met een gezonde leefwijze kun je wel degelijk zelf iets doen om je conditie op peil te houden, een betere afweer te hebben en je fitter te voelen. Voeding is maatwerk.

Je kunt Marian rechtstreeks je persoonlijke vragen mailen door haar een e-mail te sturen. Dan neemt zij contact met je op. Of bel direct met haar praktijk op 06- 39095875.