Welkom bij de MS-organisatie die Anders is

MS-Anders is er voor mensen met Multiple Sclerose die gezien en gehoord (!) willen worden. Als kleine, onafhankelijke organisatie durven wij net wat meer dan de rest. Kritische vragen stellen bijvoorbeeld, want waarom moet je je ‘daar nou eenmaal bij neerleggen?’

Jij bent welkom bij de stichting die zorgt voor beweging, omdat innovatie in de zorg nu eenmaal begint bij goed luisteren naar wie ziek is. Mooi dat we tegenwoordig zoveel lezen over leefstijlgeneeskunde, maar wie zet concrete stappen? Precies: MS-Anders. Met het unieke voedingsprogramma Anders Eten bij MS bijvoorbeeld.

Zo’n 600 mensen met MS gingen de uitdaging al aan. Prachtige verhalen delen zij met ons, ze voelen zich vaak fitter, energieker en helderder in hun hoofd.

Bekijk de filmbeelden.

De deelnemers aan dit voedingsprogramma ervaren dat een verandering van eetpatroon en leefstijl wel degelijk kan leiden tot een lagere intensiteit van MS-gerelateerde klachten, een betere ervaren gezondheid en welzijn én een vermindering in vermoeidheid.

Het begint op alle fronten door te dringen: er is zoveel méér mogelijk dan alleen met medicatie! Nee, er zijn nog geen harde wetenschappelijke bewijzen. Niet voor voeding en MS, niet voor andere complementaire behandelingen. Laten wij maar gewoon – lekker praktisch – bij de basis beginnen: patiënten zelf laten ervaren wat het met hen doet.

Wachten is al lang geen optie meer. Iemand moet de eerste stappen zetten. Wie Anders?!